Uncategorized

Соработка со тутнски комбинат

На 7.09.2018 г, дел од учениците од нашето училиште добија маички од Тутунски комбинат АД Прилеп, како дел од активностите кои ги спроведуваат тутунските компании за елиминација на детскиот труд во тутунопроизводството. На повеќенаменското игралиште во Кривогаштани, во присусутво на претставници од Тутунски комбинат АД Прилеп, четириесетина ученици се забавуваа играјќи фудбал, кошарка, одбојка и тенис со нога. Се надеваме дека повеќегодишната соработка со тутунските компании ќе продолжи и ќе се продлабочи.

No comments yet! You be the first to comment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *